Nový systém parkování ve Vsetíně. Krátké a placené stání má přednost

6. leden 2020 11:39

Ve Vsetíně od pondělka končí volné parkování na dvou místech v centru města. Radnice chce upřednostnit krátkodobé placené stání.

Vsetín mění od pondělka 6. ledna způsob parkování v centru města. Řidiči začnou nově platit za parkování v Žerotínově ulici a také před hotelem Vsacan. Radnice tak chce přimět hlavně zaměstnance úřadu, aby místa neblokovali celodenním stáním a umožnili zaparkovat lidem, kteří si potřebují ve městě rychle vyřídit své záležitosti.

Čtěte také

„Ti lidé přijíždějí, za třicet minut nebo hodinu, si vyřídí nějaké věci a pak odjíždějí. Takže nechť ta volná místa kolem úřadu a v centru jsou právě pro tuto obslužnost,“ vysvětluje vsetínská místostarostka Simona Hlaváčová z KDU-ČSL.

Podle předsedy vsetínské dopravní komise Petra Kořenka z ČSSD mohou lidé pro dlouhodobé stání využít hned několik parkovišť. „Je potřeba najít jiné parkovací plochy, které jsou vzdálenější od toho úřadu, ale jsou pořád v docházkové vzdálenosti. U zimního stadionu jsou plochy, které jsou směrem na Trávníky a Rybníky,“ vyjmenoval Kořenek.

Například u zimního stadionu je plocha, která má více než dvě stě parkovacích míst.

autor: Gabriela Hykl
Spustit audio

Související