Slovensko: kulinářské speciality
15. srpen 2012
Kapustnica, halušky, oštiepok... Určitě vám to nic neříká? Řeč bude o slovenských jídlech!
Jedním z tradičních jídel na Slovensku jsou pro českého turistu určitě halušky. Další slovenskou specialitou je vynikající ovčí sýr – oštiepok. Dají se stále koupit nejen v supermarketech, ale i od místních výrobců. A nesmíme zapomenout ani na kapustnicu. Pod tímto matoucím názvem se skrývá polévka, kterou u nás známe jako zelňačku.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.