Skupinu výrobců a prodejců drog zadrželi policisté na Mostecku. Pervitin vyráběli na šesti místech

2. duben 2015

Půl roku pracovali policisté na odhalení skupiny prodejců a výrobců drog na Mostecku. Při policejní razii v minulém týdnu zadrželi pět mužů a zajistili pět míst, kde drogu vyráběli. Policisté na případu stále pracují.

Léky s obsahem pseudoefedrinu jezdili dva muži z Mostecka nakupovat ve velkém do Polska. Když přivezli dostatečné množství suroviny, vyráběli drogy na celkem pěti místech na Mostecku a na jednom místě na Liberecku.

Při policejní razii objevila zásahová jednotka přes 100.000 korun a 350 gramů pervitinu. Policisté mužům prokázali kromě výroby i prodej drogy - nejen na Mostecku, ale i v jiných krajích republiky. Celkem zadrželi policisté pět mužů. Někteří z nich už mají s drogovou kriminalitou zkušenosti.

Tři muži, ve věku 30, 37 a 43 let, jsou obvinění výroby a držení drog a jsou ve vazbě. Dva z nich už mají za sebou za drogovou kriminalitu nepodmíněné tresty - těm hrozí až desetileté vězení, ostatním tresty pětileté.

Čtvrtý, 29letý muž je stíhán na svobodě a posledního muže policisté zatím bez obvinění propustili. Vzhledem k tomu, že policisté ještě na případu pracují, je možné, že počet obviněných ještě vzroste.

autor: Jan Beneš
Spustit audio