Školáci z ústeckých Předlic pomáhali policistům při dopravní kontrole

4. červen 2018

Dnešní (4. 6.) ráno bylo v ústeckých Předlicích ve znamení netradičních policejních kontrol. Společně s policisty totiž řidiče kontrolovali také žáci tamní základní školy.

Podle toho jak kontrola dopadla, dostali řidiči od dětí buď obrázek sluníčka, nebo mráčku.

„Je to v pořádku, že se něčeho takového děti účastní, aspoň se ponaučí, něco poznají, a když budou hodnotit řidiče za to, že dělá něco špatně, tak je to jen dobře,“ myslí si jeden z kontrolovaných řidičů.

Žáci základní školy v Předlicích pomáhali policistům při dopravní kontrole

Školáci prošli před kontrolou teoretickou průpravou, kdy jim policisté vysvětlili, jak se mají chovat, a dostaly také reflexní vesty.

„Říkáme jim to ve škole všichni, jak se chovat na přechodech nebo při přecházení silnice, přesto se stává, když jdeme z práce, že vidíme, jak si děti u silnice hrají, nebo jak přebíhají mimo přechody, takže to nemá ten účinek, jaký bychom chtěli. Takže platí, že se jim to musí opakovat stále dokola,“ konstatuje učitelka Tereza Osičková, dohlížející na čtvrťáky, kteří jsou právě na akci s dopravními policisty.

„Děti často s blížícími se prázdninami zapomínají na rady a doporučení, jak se nejen kolem silnic, ale i obecně v životě, bezpečně pohybovat,“ potvrzuje krajská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Žáci základní školy v Předlicích pomáhali policistům při dopravní kontrole
autor: Jan Bachorík
Spustit audio

Související