Ski areály v Ústeckém kraji se připravují na sezónu. Klíny a Horní Podluží navýší ceny skipasů

27. říjen 2023 12:23

Provozovatelé větších ski areálů v Ústeckém kraji se připravují na nadcházející lyžařskou sezónu. Na některých místech si letos lyžaři připlatí za skipasy. Téměř všude hledají sezónní pracovníky. Zlepšit podmínky pro milovníky běžek by se mohly na Mostecku.

Navýšení cen skipasů ohlásil ski areál Klíny na Mostecku. Podle majitele areálu Josefa Dlouhého ale nepůjde o razantní zdražení – lyžaři si za časové skipasy připlatí maximálně v řádu desetikorun.

Ceny navýší i lyžařský areál v Horním Podluží na Děčínsku. Provozuje ho obec, podle nezávislého starosty Petra Hořeního se zvýší ceny časových skipasů o zhruba 10 procent, skipas na 10 jízd podraží z 250 na 300 korun. Cena jednotlivé jízdy ale zůstává stejná, tedy 30 korun.

Bouřňák na Teplicku ani Telnice na Ústecku navýšení cen skipasů neplánují.

Ski areály na nadcházející sezonu většinou žádné novinky nechystají. V Telnici na Ústecku jen provedou podle jednatele areálu Ivana Soukupa rekonstrukci elektroinstalace na Cvičné louce.

Ski areálu v Klínech na Mostecku se ale letos podařilo dohodnout se na údržbě běžeckých tras s Městskými lesy v Mostě, které mají v okolí Klínů pozemky. Nemělo by tak docházet k ničení upravených stop v důsledku lesnických prací.

autor: Jan Beneš
Spustit audio