Ski areál Mezihoří

1. únor 2013

Ski areál Mezihoří znají především lyžaři z Chomutovska. Zavítají sem ale rádi i nadšenci z jiných okresů a není výjimkou, když tu ve frontě na vlek uslyšíte němčinu.

Ve ski areálu najdete dva vleky - prvním se dostanete na začátek všech místních sjezdovek. Druhý je o něco kratší i pomalejší a je určen hlavně začátečníkům a dětem. Pro ty je tu lyžařská školička, která ale naučí lyžovat i dospělé, kteří ještě nikdy na lyžích nestáli.

V Mezihoří najdete dostatek parkovacích míst. Jedno větší parkoviště je před místním hotelem a auta mohou parkovat i na silnici pod areálem směrem na Boleboř. Když dostanete hlad nebo se budete chtít ohřát přímo na sjezdovce je stánek a nedaleko hotel.

Lyžování na Mezihoří patří k těm levnějším. Celý týden si tu můžete koupit bodové jízdenky. I zde samozřejmě platí, že čím víc jízd koupíte, tím levnější to bude. Za pět set korun například pořídíte padesát jízd. Tyto jízdenky navíc můžete uplatnit kdykoliv během sezóny.

Ve všední dny tu navíc mezi devátou až šestnáctou hodinou koupíte tři hodiny lyžování jen za dvě stě korun. Takové zvýhodněné jízdenky jsou už v některých areálech nepřenosné. V Mezihoří to ale neřeší.

Do Ski areálu Mezihoří se dá dojet po silnici z Chomutova směrem na Blatno a Radenov, nebo z Jirkova přes Boleboř a Orasín.


Zvětšit mapu
autor: Milan Král
Spustit audio