Silvestrovsko–novoroční víkend v Ústeckém kraji nenabízí jen ohňostroje, ale i spoustu kulturních akcí

30. prosinec 2022

Silvestr a oslavy nového roku ovládnou tento víkend v Ústeckém kraji ve městech i na venkově... Nachystané ale nejsou jen ohňostroje, někde na to jdou i s větším vtipem!

Sobota 31. prosince

Se starým rokem se můžete rozloučit v Severočeském divadle v Ústí nad Labem představením slavného muzikálu Noc na Karlštejně. Začátek je v sobotu  15 hodin, takže je to takový pěkný rozjezd k dalšímu slavení.

Plno zábavy, her a tanečků s hudebním divadlem Hnedle vedle aneb Dětský Silvestr čeká na děti 31. prosince už v 15 hodin v Kulturním centru v Klášterci nad Ohří.

Pusťte si k silvestrovské oslavě náš playlist

Rodinný Silvestr začíná v 17 hodin v zámeckém parku v Litvínově. Uvidíte videoprojekce na budově zámku Valdštejnů, své umění s ohněm předvede kejklíř Vlček a samotní páni zámku Valdštejnové doprovodí diváky do Voigtových sadů, kde bude od 18 hodin ohňostroj i s hudbou. Pro dospělé pak je určený Silvestr v litvínovském klubu Attic se začátkem ve 20 hodin.

Také v Mostě můžete silvestrovsky slavit už od 17 hodin – na 1. náměstí vystoupí skupina Echo, v 18 hodin bude zpívat Monika Absolonová a v 19 hodin vypukne ohňostroj na Hněvíně.

Jestli při Silvestru rádi tančíte, pak je tady pozvánka do kulturního zařízení Orfeum v Kadani – od 20 hodin tam bude k tanci i poslechu hrát kapela Countryrodeo.

Monika Absolonová na Reprezentačním plese Českého rozhlasu

S rokem 2022 se můžete rozloučit také ve Wellness hotelu Národní dům v Podbořanech – pořadatelé slibují od 20 hodin bohatý raut, ultra all inclusive nápoje a také hudbu od kapely Jih Band. Doporučujeme předběžnou rezervaci.

Naprosto úžasně pojednali závěr roku v Žatci – v sobotu ve 13.30 startuje u libočanského mostu ve Strupečské ulici akce Žatecký otužilec a utopenec aneb Silvestrovský ponor do řeky Ohře. Pro diváky bude na místě připravené i občerstvení a hudba. Otužilci Žatec zároveň letošní akcí podpoří Lukáše Pěničku, který statečně bojuje se spinální muskulární atrofií.

Neděle 1. ledna

V parku u rybníka Barbora v Duchcově začne 1. ledna v 17 hodin pestrý program: zábavná show k novému roku, ohlédnutí za uplynulým rokem v originální duchcovské ročence, písničky a na závěr velký ohňostroj. Moderuje Zdeněk Lukesle.

Severočeská filharmonie Teplice

Severočeská filharmonie Teplice zve v pondělí 1. ledna na tradiční Novoroční koncert – v Domě kultury v Teplicích začíná ve 13.30, dirigovat bude Petr Vronský a zazpívá tenorista Daniel Matoušek, ústecký rodák a sólista opery Národního divadla.

Novoroční koncert budou mít také v Litoměřicích – na hradě od 16 hodin. Na koncertě s názvem Hudba v srdci po celý rok vystoupí flétnový soubor Syrinx.

V Horním Jiřetíně si ohňostroj schovali na první den roku 2023 – koná se na náměstí 1. máje, začne v 18 hodin a bude prý velekrásný. Ve stejnou hodinu, tedy v 18 hodin, začne novoroční ohňostroj také v Ústí nad Labem – na Větruši.

Radobýl

Kdybyste se ale raději chtěli provětrat, pak je možné vybrat si i nějakou turistickou nebo sportovní akci. Například to může být novoroční výstup na Radobýl. Je to už 58. ročník Memoriálu Karla Pouchy, do roku 2019 aktivního litoměřického turisty. Startuje se individuálně, od 9 do 13 hodin budou členové Klubu českých turistů rozdávat originální novoročenky.

V 11 hodin startuje v pondělí v Oseku u pomníku Nelsonské katastrofy Novoroční pochod na Stropník, na výběr máte dvě trasy.

Na pochod Novoroční šlápota aneb okolo Švédské bažiny se můžete vydat v Kovářské, startuje se ve 13 hodin u vily Antonína Kally.

Chce-li se vám nejen chodit, ale dokonce i běhat, tak v 15 hodin startuje novoroční běh v Krupce před radnicí, cíl je na atletickém stadionu.

Cyklisté

Také cyklisté mohou přivítat nový rok aktivním pohybem – například v Chomutově ve 13 hodin před prodejnou Cyklo Point začíná novoroční cyklojízda s cílem v restauraci Sushi Sen Viet.

V 11.11 startuje novoroční cyklovyjížďka také v Teplicích – jede se od prodejny Kolakola přes Duchcov, Bukovickou vyhlídku, Rtyni a Bystřany zpět do Teplic.

Ve 13 hodin pak startuje novoroční Hobby jízda v Mostě na Prvním náměstí. Pro cyklisty je připraveno hned několik tras.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.