Silný vítr stále komplikuje dopravu v Ústeckém kraji

6. leden 2012

Silný vítr komplikuje dopravu v Ústeckém i v Libereckém kraji . Některé silnice jsou uzavřené, na vozovkách se tvoří sněhové jazyky.

Úplně uzavřená je silnice z Horní Halže do Výsluní na Chomutovsku, je tam tzv. "bílá tma" – všude létá sníh a není vidět na krok.

V Libereckém kraji se pomalu rozjíždějí kamiony mezi Desnou a Harrachovem, které tam stály, potrvá to do cca deváté hod - osobní auta tam ale už jezdí. Na Českolipsku na známém kopci Šébr stojí tři kamiony - ostatní auta je objíždějí.

Se sněhovými jazyky musejí řidiči počítat už od tří set metrů nad mořem, do vyšších poloh by si pak měli vzít řetězy.

Hasiči odklízeli i spadané stromy. V Ústeckém kraji víme o spadlých stromech Petrovicích, Fojtovicích, Krásném Lese a v Horní Halži.

V Liberekém kraji měli hasiči více práce - vítr nejvíce lámal stromy u Harrachova, Desné, Jablonce, Dolního Maxova a Josefova Dolu.

Výstraha na extrémně silný vítr platí v Ústeckém kraji do pátečního poledne, podle meteorologů bude na horách vítr až do 70 km/hod. s nárazy kolem 110 km/hod. V nižších polohách mají nárazy dosáhnout 90 km/hod. Odpoledne už budou vítr i srážky ustávat.

autor: hau
Spustit audio