Silničáři slavnostně zahájili dostavbu silnice I/13 mezi Mostem a Chomutovem

27. listopad 2017

Za 17 měsíců se řidiči projedou po dokončené silnici mezi Mostem a Chomutovem. Silničáři dnes (27. 11.) totiž zahájili dostavbu posledního úseku budoucí čtyřproudé silnice. Ta povede po výsypce podél současné silnice první třídy číslo 13. Práce jsou naplánované až do srpna 2019.

Dostavba koridoru silnice I/13 mezi Mostem a Chomutovem začala symbolickým poklepáním na základní kámen. Jde o přibližně 1,5 kilometru dlouhý úsek, který je dosud pouze dvouproudovou silnicí. To by se mělo zhruba za 147 měsíců změnit.

Po dokončení tohoto úseku bude na trase mezi Ústím nad Labem a Chomutovem chybět už jen jedno místo – průtah Bílinou na Teplicku.

Podle ředitele Ředitelství silnic a dálnic Jana Kroupy teď projektanti zvažují různé možnosti obchvatu města, a to včetně dlouhého tunelu.

„Negativem této varianty je vyšší finanční náročnost, na druhou stranu je ale mnohem přímější než jiné varianty, o kterých uvažujeme,“ konstatuje Kroupa.

„Musíme se nejdřív podívat na geotechnický průzkum, abychom se nedostali do nějakých komplikací při samotné realizaci stavby,“ dodává Martin Vidímský z chomutovského Ředitelství silnic a dálnic.

Aktuální dostavba silnice I/13 u Třebušic na Mostecku vyjde zhruba na 230 milionů korun.

autor: bach
Spustit audio