Silničáři plánují opravu části průtahu Bílinou za plného provozu. Práce začnou zřejmě v červenci

28. květen 2019 10:05

Řidiči se musí v následujících týdnech připravit na rozsáhlá omezení na silnici I/13. Jde o hlavní podkrušnohorskou dopravní tepnu, která spojuje velká města Ústeckého kraje. Jedním z míst, kde budou silničáři pracovat, je také Bílina na Teplicku.

Původně měli silničáři opravit část průtahu městem od Kyselky, tedy zhruba od začátku města ve směru od Mostu na Teplice, přibližně až po kruhový objezd u obchodu Penny a Albert.

Tyto opravy byly plánované už na loňský rok. Nakonec je ŘSD posunulo na letošek, a to kvůli opravám náměstí v Bílině.

Ani letos ale dělníci neopraví celý úsek. Chybí totiž objízdné trasy pro nákladní dopravu.

Původně měla nákladní auta objíždět opravovaný úsek přes Litvínov. Tyto plány ale padly po ohlášené rekonstrukci jednoho železničního mostu na silnici I/27. Další objízdná trasa po silnici I/15 pak silničáři zamítli pro nízkou nosnost jednoho z mostů.

Silničáři budou pracovat i na dalších částech silnice I/13

Už příští týden má začít oprava silnice I/13 mezi Teplicemi a Ústím nad Labem. Silničáři budou pracovat na opravě celkem tří úseků, které dohromady měří zhruba 2,5 kilometru – konkrétně jde o část silnice u Srbic na Teplicku, dále pak od bývalých hranic okresů Teplice a Ústí po Přestanov na Ústecku, a nakonec o úsek od Přestanova směrem ke křižovatce na Chlumec.

Stavební práce jsou krajským úřadem povolené od pondělí 3. června do 9. srpna a podle registru smluv vyjdou na téměř 30 milionů korun.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio

Související