Satirickou komedii „Děkujeme, že zde kouříte“ uvede na scénu ústecké Činoherní studio

8. prosinec 2017

Ústecké Činoherní studio připravilo na sobotu 9. prosince druhou premiéru sezóny. Půjde o satirickou komedii „Děkujeme, že zde kouříte“. Text Dagmar Haladové vznikl podle románu amerického spisovatele Christophera Buckleyho a hra se inspirovala i jeho filmovým zpracováním. Herci se v inscenací dotýkají hranic lidské svobody na příkladu plošného zákazu kouření.

Hlavní roli lobbisty Aarona Eckharta ztvárnil Jan Plouhar. Role lobbisty není podle něj žádnému člověku neznámá.

„V dnešním světě je slovo lobbista tak trochu jako sprosté slovo, protože si všichni představí ty, kteří mají být zavření, a nejsou. Já si ale nemyslím, že je na tom povolání něco špatného – je to o tom přesvědčit lidi, že ta jeho věc je ta správná. V podstatě jsme lobbisti všichni, jen to někdo umí používat víc a jiný méně,“ zamýšlí se Plouhar.

Druhou premiéru 46. sezóny ústeckého Činoherního studia režíruje jeho ředitel Jiří Trnka. Téma vybral kvůli jeho aktuálnosti.

Činoherní studio: Děkujeme, že zde kouříte

„Před 2 roky mi tu hru nabízeli v Olomouci, a to jsem ji nechtěl dělat. Ale teď, právě proto, že to je tak aktuální, jsme si řekli, že to prostě uděláme. V inscenaci je vidět v podstatě kompletní herecký soubor, a je tam vidět, jak výborné herce tu máme,“ dodává ředitel ústeckého činoherního studia Jiří Trnka.

Premiéra komedie „Děkujeme, že zde kouříte“ je naplánovaná na tuto sobotu. Další reprízy pak divadlo plánuje na 11. a 14. prosince.

autor: bach
Spustit audio