Šárka Vaňková – populární zpěvačka z Jirkova

Prožila slávu i domácí násilí. Letos to bude 20 let, kdy skončila druhá v premiérové řadě soutěže Česko hledá Superstar. Před tehdy 17letou Šárkovu Vaňkovou se náhle otevřel celý svět.

Narodila se v roce 1987 do muzikantské rodiny. Dětství strávila po boku mladšího bratra v paneláku v severočeském Jirkově.

Popovému zpěvu se v dětství začala věnovat v mostecké ZUŠ. Krátce po stříbrném úspěchu v Superstar vydala dvě sólová alba – Věřím náhodám a Teď a tady.

Šest let spolupracovala s bavičem Zdeňkem Izerem a zpívala v mnoha muzikálech, například Kleopatra, Tři mušketýři, Angelika, Adéla ještě nevečeřela, Baron Prášil, Dracula a Robinson Crusoe. 

V muzikálovém světě poznala svůj idol z dětství, zpěváka Daniela Hůlku. Nakonec s ním strávila jako životní partnerka několik let. Zasnoubená byla s režisérem Filipem Renčem.

S dalším partnerem, jehož jméno nezná ani bulvár, zažila krušné časy domácího násilí. Utekla od něj tajně v noci a on ji nějakou dobu pronásledoval.

Její další kroky pak vedly na Slovensko, kde žila s přítelem a pracovala v kosmetické firmě. Po návratu domů obnovila uměleckou činnost. Nyní vystupuje na soukromých i veřejných akcích a zpívá v novém projektu P.S. Iveta, který mapuje hudební kariéru Ivety Bartošové. Ve Strašnickém divadle se také věnuje činohře.

Loni se stal jejím partnerem zpěvák Petr Vondráček.

autor: Milan Knotek
Spustit audio