Rybniště láká do obce zájemce o rybaření. Obec do tamního rybníka vysadila půl tuny ryb

19. březen 2019 15:00

Rybniště na Děčínsku chce do obce přilákat návštěvníky na možnost rybaření. Do tamního rybníku nakoupila obec půl tuny ryb, které tam dnes (19. 3.) rybáři vysadili. Rybolov má v Rybništi víc než 20letou tradici.

Obec si objednala půl tuny ryb na sádkách v Doksech. „Mělo by tu být 5 metráků kapra a metrák amura. Máme také štiku, candáta a sumce,“ představuje obsah rybníku hospodář Andrej Kočiš.

A co musí mít, kromě rybářského povolení, člověk, který si chce na Školním rybníku zachytat?

„Všechno vybavení – podběrák, metr, peán, židli, dva pruty. Do 15 let jenom jeden,“ vypočítává rybář Zdeněk Kozák a pokračuje: „Nejlépe berou z jara a na podzim. Ten konec června, červenec, to je mrtvá voda.“

„Pokračujeme v 20leté historii. Myslím, že v posledních letech se nám podařilo ty podmínky vylepšit tak, že na to obec nedoplácí, ale dělá si tím reklamu a rozšiřuje nabídku toho, jak tu trávit volný čas,“ dodává místostarostka Rybniště Petra Vojtěchová.

Zájemci o povolenku k rybaření si ji mohou koupit například na obecním úřadu. Ten, kdo si povolení koupí, si ale nemůže odnést všechny ryby, které uloví. „Je tam omezení dva kusy za den,“ upřesňuje hospodář Kočiš.

Školní rybník má rozlohu více než 4 hektary. Každoročně ho naplnit rybami stojí obec kolem 40 tisíc korun. Rybářská sezóna je v něm od dubna do listopadu.

Spustit audio

Související