Ryba na víně
My připravujeme kapra na modro nebo na černo, Řekové si pochutnávají na rybě na červeno.
Suroviny:
2 porce ryby (např. treska)
1 sklenka červeného vína
3 lžíce kečupu/rajského protlaku
2 lžíce oleje
2 stroužky česneku
citronová šťáva
naložené olivy
sůl
pepř
Postup:
1. Porce ryby osolíme a po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji.
2. Maso vyndáme na teplý talíř a do výpeku přidáme kečup, víno, utřený česnek, citronovou šťávu a pepř. Necháme přejít varem a na konec přidáme olivy nakrájené na kroužky.
3. Rybu na talíři přelijeme touto omáčkou a podáváme s bramborami nebo s chlebem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.