Rozmazlete se a dopřejte si wellness!

16. duben 2014

Možností jak si odpočinout je spousta. Někomu stačí pobyt v lese, na chatě, nebo na zahrádce, jiní vyrážejí k moři za sluníčkem. Zregenerovat tělo ale můžete i během jednoho víkendu, a to při wellness pobytu. Co se za tímto módním termínem skrývá?

„Jde o rekreační pobyt, spojený se službami, spojenými s péčí o vaše tělo – jako jsou masáže, koupele nebo různé druhy relaxace,“ vysvětluje Lucie Kopalová.

Nejžádanější bývají prodloužené wellness víkendy – proto jsou také nejdražší. Obvykle stojí od tří do pěti tisíc, podle toho, co nabízejí.

0:00
/
0:00

Existují také hotely, které nabízejí k běžné dovolené navíc wellness procedury, které si můžete podle chuti vybrat, objednat a doplatit. Ne všechny hotely ale nabízejí welllness i pro rodiny s dětmi, proto je potřeba se na to předem informovat.

Jestli si myslíte, že při wellness pobytu nestihnete už nic jiného, nebojte se. Běžný postup je takový, že během dne podnikáte jiné aktivity a wellness si dopřejete jako relaxaci po aktivně stráveném dni.

Také vám náplň wellness dovolená připomíná pobyt v lázních? „Je to tak, na rozdíl od lázní zde ale nemusíte mít lékařské doporučení, ale také si je zaplatíte,“ dodává Lucie Kopalová.

autor: Milan Král
Spustit audio