Řidiče v Děčíně čekají komplikace na Teplické ulici – začíná tam rekonstrukce nestabilního svahu

15. červenec 2024 08:53

Při výjezdu nebo vjezdu do Děčína na Teplické ulici se řidiči musí připravit na dopravní komplikace. Ředitelství silnic a dálnic začalo s opravou sesutého svahu nad komunikací. Provoz bude v místě řídit semafor.

Práce na dlouhodobě nestabilním svahu začaly 15. července, řidiči se tak musí naproti Stroj-unionu připravit na delší kolony. Situace bude o to náročnější, protože právě tahle silnice je komunikací I. třídy – spojuje centrum města s Bělou nebo Bynovem a jezdí tudy i hodně aut ze směru z Ústí nad Labem a Teplic.

Podle Kamily Zahálkové z Ředitelství silnic a dálnic bude v místě doprava stažená jen do jednoho jízdního pruhu a průjezdy aut bude řídit semafor. Bude nutné také částečně jezdit po chodníku, chodce pak budou od aut oddělovat betonové zábrany.

Práce na sanaci svahu by měly trvat do konce srpna a vyjít na víc než 1,33 milionu korun bez DPH.

Řidiči musí také počítat s dopravními komplikacemi na druhé straně města, na výjezdu do Boletic na Litoměřickou ulici. Tam začala výstavba nové kanalizace a budování víc než 20 vodovodních přípojek. Investorem celé akce je Severočeská vodárenská společnost a doprava je tam vedena po objížďce.

Spustit audio

Související