Řezy s mákem
Suroviny: 500 g hladké mouky s půlkou prášku do pečiva, 120 g cukru, 1 hera, 2 vejce, 1 vanilkový cukr, špetka soli, na náplň: 250 g mletého máku, 1 l mléka, 2 pudinky, 2 lžíce krystalového cukru, 2 vejce, 150 g cukru moučky, 100 g rozinek namočených v rumu, mleté piškoty.
Postup: Nejdřív z mouky s práškem, obou cukrů, tuku, vajec a špetky soli vypracujeme hladké těsto a dáme do ledničky. Z mléka, 2 lžic cukru a pudinků uvaříme pudink a vmícháme do něj mák, necháme vystydnout, pak přidáme cukr moučku, vejce, rozinky a podle potřeby zahustíme mletými piškoty. Z těsta vyválíme placku na plech, kousek si necháme na ozdobné proužky. Placku potřeme makovou náplní, ozdobíme proužky těsta a ve vyhřáté troubě upečeme.
DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.