První žadatelé o nový kotel mají poslední den na doručení žádosti na krajský úřad

14. listopad 2017

Právě dnes (14. 11.) končí první lhůta letošního kola tzv. kotlíkových dotací v Ústeckém kraji. Lidé, kteří si zažádali o peníze na nový kotel 31. října, musí do dnešního dne doručit vytištěnou žádost i s podklady na ústecký krajský úřad.

14. listopadem končí desetidenní lhůta pro lidi, kteří o peníze na nový kotel požádali 31. října. Tehdy podalo za jeden den žádost o příspěvek na nový kotel zhruba 1 300 lidí. Zájemci vyplnili všechny podklady i samotnou žádost elektronicky.

Aby žádost byla kompletní, musí ale žadatel ještě formulář vytisknout, podepsat a společně se všemi podklady, jako například revizí kotle nebo souhlasem manžela nebo manželky, doručit na ústecký krajský úřad.

Aktuálně evidují úředníci ústeckého krajského úřadu na 1 450 žádostí. Letos se v kraji rozděluje na nové kotle 156 milionů korun a dotaci by tak mohlo získat zhruba 1 700 zájemců. Stále je tak možné o peníze žádat.

Maximální výše dotace je 127 500 korun, a to v případě, že se zájemce rozhodne pro výměnu kotle s ručním přikládáním za telené čerpadlo. Lidé ale můžou získat také příspěvek na plynový kotel nebo kombinovaný kotel na uhlí a biomasu. Elektronickou žádost o peníze najdou na webu Ústeckého kraje.

autor: bach
Spustit audio