Případ pohřešované Michaely M.: policie pracuje už jen s verzí, že dívku zabil přítel její matky

27. červenec 2017

Už půl roku visí její fotka v policejní databázi „Dítě v ohrožení“ a nic nenasvědčuje tomu, že by v dohledné době z přehledu zmizela. Policisté po rozsáhlém pátrání dospěli k přesvědčení, že dnes třináctiletá Michaela M. už s největší pravděpodobností není naživu. „Tělo se nachází ukryté na trase Plzeň – Ústí nad Labem,“ konstatují v interním materiálu, s nímž se iROZHLAS.cz seznámil.

Původně policisté rozpracovali tři vyšetřovací verze, v minulých týdnech je zúžili na jednu jedinou.

„Nejpravděpodobnější verzí se jeví ta, že pachatelem únosu je Otakar S. Pohřešovaná s ním odešla dobrovolně, buď pod nějakou legendou, nebo protože spolu byli domluvení a během únosu došlo k nešťastné události, která vedla k její smrti (například hádka, předávkování léky),“ píše se v policejním materiálu, s nímž se iROZHLAS.cz seznámil. „Těla se zbavil do prvního výslechu, tedy do 12. ledna 3.15 hodin,“ konstatuje dokument.

Než vyšetřovatelé dospěli k tak fatálnímu závěru, prozkoumali poměry v rodině pohřešované, zmapovali, kde se Otakar S. v posledních dnech pohyboval, prohlédli záznamy z kamer i místa, kde se k síti přihlásil jeho mobil. Před smrtí jej podrobili vyšetření na detektoru lži, studovali jeho telefonní hovory i komunikaci, kterou vedl s hledanou dívkou na Facebooku.

„V tuto chvíli nemáme žádné nové informace, které bychom mohli veřejnosti sdělit,“ uvedla stručně mluvčí ústecké policie Veronika Hyšplerová. „Věc se nachází ve stadiu prověřování, proto informace podávány nebudou,“ reagovala obdobně dozorující státní zástupkyně Zdeňka Krausová. Jedinou informací, kterou v poslední době oficiální místa uvolnila, zůstává, že na případu už pracuje pouze zúžený vyšetřovací tým.

Policistům se až dosud dařilo tajit, že při domovních prohlídkách získali hned několik hmatatelných stop svědčících proti Otakaru S. Podrobnosti o celém případu se dozvíte v článku Případ pohřešované Michaely M.: ze tří vyšetřovacích verzí zbyla jediná, dívku zabil přítel její matky.

autor: red
Spustit audio