Priority nové koalice v Chomutově: bezpečnost na sídlištích a nová parkoviště

22. listopad 2018

Chomutov povede nová koalice vítězného hnutí ANO, hnutí Nový Sever a KSČM. Mezi programové priority vedení města patří hlavně zlepšení bezpečnosti na sídlištích a zlepšení možností parkování v centru i okrajových částech města.

Do vedení Chomutova zvolili zastupitelé na ustavujícím zasedání dosavadního primátora z hnutí ANO, Marka Hrabáče. Náměstky mu budou dělat David Dinda a Milan Märc z hnutí Nový Sever.

„Systém parkování, sociální politika, doprava ve městě. Máme zavřené mosty, hroutí se nám opěrné zdi – to všechno je samozřejmě potřeba velmi rychle dát dohromady tak, aby alespoň průjezdnost městem po těch hlavních tazích byla zajištěna,“ popsal na úvod primátor Chomutova z hnutí ANO, Marek Hrabáč programové priority nové koalice.

Tou hlavní je ale bezpečnost, říká náměstek primátora z hnutí Nový Sever, David Dinda: „Hlavní prioritou je bezpečnost lidí a stav některých, těch největších, sídlišť tady v Chomutově. Musíme se k tomu postavit čelem, a i když možností, jak to řešit, není moc, lidé už slyšeli dost řečí, chce to činy.“

Na druhém místě ve volbách v Chomutově skončilo hnutí ProChomutov. To se chce v roli opozice soustředit na kontrolu hospodaření města.

„Jde nám o transparentní hospodaření. Pokusíme se říct si o dostatečné zastoupení v kontrolním a ve finančním výboru, abychom to mohli kontrolovat?“ říká zastupitel Daniel Černý.

Chomutov vede nově koalice velmi podobná té z minulého volebního období. Rozdíl je jen v tom, že v nové koalici chybí sociální demokraté.

„Ponechal bych to bez komentáře. Prostě se tři strany rozhodly, dohodly se na tom a budou vládnout městu bez naší přímé účasti. Budeme usilovat o komise a o výbory,“ shrnul zastupitel z ČSSD a bývalý náměstek primátora Jan Mareš.

Stejně jako v minulém volebním období i teď bude mít městská rada jedenáct členů. Pět radních z hnutí ANO, čtyři z hnutí Nový Sever a dva radní z KSČM.

autor: jbe
Spustit audio

Související