Prezident Miloš Zeman je první den na návštěvě Ústeckého kraje

23. listopad 2016

První den třídenní návštěvy Ústeckého kraje prezident Miloš Zeman zakončí v Krupce. Návštěvu kraje začal v Ústí nad Labem, pak zamířil do Teplic.

Prezidentská kolona zastavila před opravenou radnicí v Krupce okolo 15:40. Na prezidenta tu čekala většina zastupitelů města a také ředitelé příspěvkových organizací. Od 16:15 čeká Miloše Zemana setkání s občany města.

Dopoledne se prezident setkal v Ústí nad Labem s nově zvoleným vedením kraje a také s některými starosty. Hejtman Oldřich Bubeníček návštěvu Miloše Zemana kvitoval ‒ Ústecký kraj si podle něj pozornost zaslouží, především kvůli sociálním a ekologickým problémům.

Prezident pogratuloval krajským zastupitelům ke zvolení a zavzpomínal na rok 2000, kdy, ještě jako premiér, otevíral úsek dálnice D8 z Roudnice nad Labem do Lovosic, a kdy věřil, že se už brzy celá zprovozní. Potvrdil také, že 17. prosince přijede na otevření posledního úseku z Bílinky do Řehlovic.

Setkání obyvatel Krupky s Milošem Zemanem

Na ústeckém krajském úřadě také řekl, že bude i nadále prosazovat vybudování jezu na Labi v Děčíně a také uvítal snížení nezaměstnanosti v kraji a růst reálné mzdy.

Do Krupky přijel Miloš Zeman z Teplic, kde byl na obědě a setkal se také se zaměstnanci papírenské firmy Mondi Štětí.

Do Mondi Štětí se chystá ve čtvrtek, setká se také s vedením města Štětí a s jeho obyvateli. Od 16:30 pak vystoupí před lidmi v Libochovicích na náměstí.

V pátek je očekáván vojáky z vojenské posádky ve Vršovicích na Lounsku a poslední zastávku udělá v Podbořanech. Lidé se na něj mohou těšit krátce po 13. hodině na Masarykově náměstí.

autor: hau
Spustit audio