Poradna: Jak nenaletět finančnímu poradci?

2. duben 2014

Nevíte, jak odmítnout nabídku finančního poradenství nebo se bojíte s finančním poradcem sejít, abyste potom nepodepsali nevýhodnou smlouvu a nenalítli? Zde je naše rada…

Nabídky finančního poradenství chodí snad každému. Figuruje v nich mnoho podvodníků, které zajímá pouze to, jak si vydělat na provizi nebo jak klienta okrást.

Jedním z podvodů je třeba to, že vám finanční poradce nabídne půjčku, vy mu podepíšete smlouvu, všechno splatíte, pak vám ale přijde platební příkaz od další společnosti, protože jste společně se smlouvou podepsali i směnku na zajištění půjčky, ačkoliv o tom vůbec nevíte…

Nebo vás zlákají k podpisu životního pojištění způsobem, že vám dají lživou informaci o tom, že je toto pojištění povinné pro všechny, kteří mají peníze v penzijní reformě.

Také se vám mohou snažit vnutit nové spoření v jiné instituci nebo rizikové investice – těch triků a lákadel je i v tomto odvětví opravdu hodně.

Pokud vás osloví na ulici, jděte dál, nezastavujte a nemusíte ani říkat „ne, děkuji“. Písemně na nic neodpovídejte a už vůbec si nezvěte ty lidi do bytu.

Finanční poradenství nutně potřebují hlavně lidé, kteří mají hromady volných peněz a nevědí, jak je zužitkovat nebo naopak lidé zadlužení, kteří netuší, jak z toho ven. Pokud tedy nepatříte do této skupiny, nepotřebujete ani finančního poradce.

autor: mkt
Spustit audio