Pondělí: Jak jsem se učil(a) vařit a péct?
Jak pak je to s vaším kuchařským umem a jak jste v kuchyni šikovní a obratní? A co vaše kuchařské začátky? Kdo by neměl vzpomínky na to, jak to prostě někdy nevyšlo a většinou, když čekal návštěvu třeba na večeři, že?
Někdo dělá to a ten zas tohle, ale myslím, že všichni určitě rádi jíme a s jídlem je také spojena samozřejmě jeho příprava. A meze? Ty se určitě nekladou... Spíš je to o našem zdraví, chutích a také umu.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?