Policisté v Ústeckém kraji dostali dva nové Superby

12. březen 2018 13:35

Policie v Ústeckém kraji dostala nové rychlé vozy. Dříve používané Passaty nahradí vozy Škoda Superb. Jejich pořízení, včetně techniky, vyšlo zhruba na 3,4 miliony korun.

Nová auta budou dohlížet na dopravu hlavně na dálnicích a silnicích první třídy v kraji. „Dostali jsme je odměnu za Passaty, které už byly amortizované. Jejich hlavní účel bude dokumentace těžko dokumentovatelných, nebezpečných přestupků. Jako příklad bych uvedl přejíždění dvojité plné čáry, jízda na červenou nebo extrémní porušení rychlosti, a tak podobně,“ popisuje nové vozy velitel krajské dopravní policie Jiří Ušák.

Passaty, které už policisté vrátily, najezdily po českých silnicích za dobu své služby stovky tisíc kilometrů. „Jen za loňský rok jeden z nich ujel přes 43 tisíc kilometrů. Za tu dobu vybral pokuty za víc než milion korun,“ dodává Ušák.

„Radary, které tu máme, jsou z těch Passatů. Nově tady máme systém, který po celou dobu provozu nahrává záznam z přední a zadní kamery,“ prohlíží si nový vůz dopravní policista Lukáš Polan.

Za čtyři roky jeho služební Passat najezdil 340 tisíc kilometrů. Věří, že nové Superby najedou zhruba totéž.

autor: bach
Spustit audio

Související