Policisté v Teplicích mohou slavit: podařilo se jim zadržet lupiče z klenotnictví i pachatele vraždy

20. prosinec 2018

Necelých 24 hodin stačilo policii, aby zadržela skupinu cizinců podezřelých z pondělního loupežného přepadení zlatnictví v Teplicích. Dnes o tom informovali kriminalisté.

Údajní pachatelé ukradli zboží za zhruba 7 milionů korun a policie je dopadla v Praze.

Žena, jejíž tělo našel svědek ve středu ráno v Teplicích, byla zavražděna. Potvrdila to soudní pitva

Od 1. října 2018 mohou mít auta policie, hasičů i záchranářů kromě modrých i červená výstražná světla

Soudní pitva potvrdila, že mladá žena, jejíž tělo našel svědek ve středu ráno v Teplicích, byla zavražděna. Krajská policejní mluvčí Alena Bartošová dnes uvedla, že po pachateli kriminalisté pátrají a žádají veřejnost o pomoc.

„Pachatelé vnikli do objektu, zpacifikovali obsluhu prodejny pomocí slzotvorných prostředků. Použili zbraň, použili maketu pistole, osoby, které byly v prodejně, spoutali, povalili na zem a naprosto cílenou cestou začali odcizením drahých hodinek. Během několika minut se jim podařilo ukrást zboží za téměř 7 milionů korun,“ uvedl náměstek krajského policejního ředitele Zbyněk Dvořák s tím, že šlo o zhruba 60 hodinek.

Policisté nakonec zadrželi podezřelou čtveřici cizinců v Praze. Mužům teď hrozí 8 až 15 let vězení.

„V 10:30 došlo k přepadení klenotnictví a druhého dne v 9:20 zásahová jednotka v Praze pachatele zadržela,“ dodal Zbyněk Dvořák s tím, že jim s rychlým objasněním loupeže paradoxně pomohla vražda ženy z minulého týdne.

Policistům se podařilo objasnit i případ vraždy mladé ženy

Právě případ vraždy mladé ženy v Teplicích policisté také objasnili. Podle kriminalisty Martina Charváta je pachatelem muž z Ukrajiny.

„Dohodli se spolu na sexu za 300 korun, všechno probíhalo za tím billboardem, kde byla nalezena. Bohužel ona si tu cenu poté navýšila o dalších 200 korun, on s tím nesouhlasil, ona mu vyhrožovala, že ohlásí, že ji znásilnil, a on to vyřešil tupým násilím vůči tomu tělu,“ popsal kriminalista Martin Charvát.

Policisty přivedl na pachatele muž, se kterým se obviněný před vraždou viděl.

„Znali jsme jeho společníka, je to známá teplická figura z kriminálně závadného prostředí, a on nám poskytl takové to základní svědectví, takže jsme věděli, kterým směrem se zaměřit. Postupně jsme získali tolik informací, že jsme ho mohli v Novosedlicích zatknout,“ dodal Charvát.

Obviněnému muži hrozí za vraždu a znásilnění 15 až 20 let vězení, případně až doživotí. K činům se při vazebním zasedání doznal.

autor: bach
Spustit audio

Související