Policisté hledají řidiče osobního auta kvůli podezření z "vybrždění" trolejbusu

20. únor 2015

Policie hledá svědky střetu osobního auta a trolejbusu v Ústí nad Labem. Vyšetřovatelé mají podezření, že řidič modré Škody Octavia trolejbus takzvaně vybrzdil. Nehoda se stala v pondělí druhého února (2.2.) v Neštěmicích.

„Při jízdě do zastávky "Autoškola" byl předjet osobním vozidlem Škoda Octavia, které z nezjištěných důvodů náhle zabrzdilo. Na to on reagoval zabržděním trolejbusu, bohužel se mu nepodařilo zastavit, takže došlo ke střetu obou dvou vozidel. Následně byla přivolaná policie, která to šetří jako dopravní nehodu,“ popsal náměstek ředitele Dopravního podniku Milan Šlejtr jak nehodu vylíčil řidič trolejbusu.

Vše se odehrálo v půl třetí odpoledne na lince číslo 58. Policejní mluvčí Veronika Hyšplerová vysvětlila, proč si vyšetřovatelé myslí, že šofér osobního auta trolejbus vybrzdil.

„Samozřejmě se jedná o podezření. Ale prozatím z výpovědi řidiče a svědků veškeré informace směřují k tomu, že došlo k tzv. vybržďování.“

Vozy jely pomalu - nehoda se stala kousek za zatáčkou, v okolí ale není žádný přechod pro chodce. Při srážce se jedna cestující zranila.

„Z trolejbusu nikdo řidiči nenahlásil, ani řidič nehlásil nic o tom, že by došlo ke zranění cestujících ve voze. Pravda je, že 6. února na DPMUL přišel dopis od jedné z cestujících, která popsala tuto událost a nahlásila zranění ruky. Což jsme předali na pojišťovnu,“ vysvětlil Milan Šlejtr.

Svědci nehody se můžou přihlásit na jakékoli policejní služebně nebo lince 158.

autor: hau
Spustit audio