Policie varuje před falešnými pokrývači, kteří se zaměřují na především seniory

17. duben 2018 14:35

Policie znovu varuje před falešnými pokrývači. Skupina mužů, která za nekvalitně opravenou střechu požadovala přemrštěnou cenu, se na Litoměřicku objevila loni.

Policisté tehdy tři lidi obvinili z podvodu. Podle policie na jaře opět hrozí, že by se podobné nepoctivé praktiky mohly opakovat.

Podle policie se zaměřují hlavně na seniory. Zazvoní jim u domu a nabídnou levnou opravu střechy nebo okapů. Pokud se dohodnou, jsou zpravidla s prací rychle hotovi. Jenže je nekvalitně odvedená a řemeslníci za ni pak požadují mnohonásobně víc peněz, než bylo dohodnuto a hrozí, že pokud je nedostanou hned, bude jejich firma dluh vymáhat.

Podle policistů se takových případů stalo už minulý rok víc na území celé republiky, jeden řešili i na Litoměřicku. A teď na jaře podle policejní mluvčí Pavly Kofrové hrozí, že by podvody mohly pokračovat.

Při podobných „výhodných“ nabídkách by měli být lidé ostražití. Podvodní řemeslníci se většinou prokazují falešnými doklady, které mají potvrdit jejich oprávnění řemeslo provozovat. Jediným dokladem, který přitom takovou funkci může v České republice plnit, je živnostenský list.

Pokud by někdo na falešné řemeslníky narazil, má kontaktovat polici na lince 158.

Spustit audio

Související