Policie omezí rychlost ve Stradově kvůli stavbě kruhového objezdu v Přestanově

13. červen 2017

Stradov na Ústecku zažívá velké zvýšení provozu. Tvrdí to starosta Chlumce na Ústecku Roman Zettlizer z uskupení PROChlumec. Za nárůstem dopravy stojí podle něj stavba kruhového objezdu na silnici I/13 v Přestanově na Ústecku. Policie proto chystá omezení rychlosti ve Stradově.

„Problém se zvýšenou dopravou je při přecházení dětí a komplikace je to i pro cyklisty,“ popisuje starosta Chlumce Roman Zettlizer. S postupujícími pracemi v Přestanově se podle něj dopravní situace ve Stradově ještě zhorší.

Chlumec proto požádal o pomoc dopravní policii. Ta už chystá opatření, která by měla Stradovu pomoci.

„V současné době dopravní inženýři připravují ke schválení stanovení dopravního značení na snížení rychlosti v obci na 30 km/h,“ vysvětluje velitel ústecké dopravní policie Karol Kočárek.

Policisté podle něj provoz na hlavním tahu mezi Děčínem a Teplicemi i na jeho vedlejších komunikacích často monitorují.

Nejlepším řešením pro řidiče je se Přestanovu raději úplně vyhnout. „Řidiči na trase Teplice–Děčín mohou využívat objízdnou trasu přes dálniční přivaděč a dálnici směrem na komunikaci I/62, aby se této problémové křižovatce vyhnuli,“ doporučuje Kočárek.

Hlavní stavební práce na kruhovém objezdu v Přestanově mají být hotové do konce letošního října. Kompletně má být nový kruhový objezd za zhruba 15 milionů hotový na jaře 2018.

autor: bach
Spustit audio