Pokožka je ochranným štítem pro celé tělo. Proto o ni musíme dobře pečovat, říká zkušená kosmetička

3. srpen 2024

Hostem Šarmu speciál je kosmetička Vlasta Libotovská. A povídáme si o tom, jak se připravit z kosmetického hlediska na dovolenou. 

Vždy říkám, že naše pokožka je takovým ochranným štítem pro celé tělo. Proto o ni musíme dobře pečovat. A tady jsou důležité dvě věci. Když máme dovolenou a chceme rovnoměrné opálení, aby naše tělo vypadalo zdravě a sexy, tak je zapotřebí se zbavit odumřelých kožních buněk a hodně pleť hydratovat.

Čtěte také

Je to úplně jednoduché. A když tohle pravidlo budete dodržovat, tak budete opravdu nádherní.

Jak tedy správně hydratovat pleť?
Pleť můžeme hydratovat jak zevnitř, tak i zvnějšku. Zvnějšku hydratujeme tím, že si namočíme jemný ručníček do minerální vody, přiložíme ho na 5 minut na obličej a pleť si nasaje vodu, kterou potřebuje. Dále používáme různé hydratační krémy, masky či spreje, které lze používat i během dne.

A co se týče hydratace zevnitř, je zapotřebí hodně pít. Minerálky nebo vodu z kohoutku, kterou si doplníme například citrónem. Pitný režim je základ každé zdravé pleti.

Aby naše tělo vypadalo zdravě a sexy, tak je zapotřebí se zbavit odumřelých kožních buněk a hodně pleť hydratovat.
Vlasta Libotovská, kosmetička

Když jsi zmínila ony přikládané ručníky, namáčet je ve studené nebo vlažné vodě?
Nejlepší je takzvaně odražená voda. Ne úplně studenou. A opravdu stačí denně si takový ručník přiložit na pleť na 5 minut. Protože pokožka se nasaje vodou na celý den tak, jak potřebuje. Můžete samozřejmě použít i bylinkové odvary nebo minerální vodu bez příchutí. Nebo si do vody vymáčknout trošku citrónové nebo pomerančové šťávy. Tak pleť osvěžíte, protože tam jsou další oxidanty.

Čtěte také

Říkal jsi, že bychom měli také odstranit odumřelé kožní buňky. Jak?
Jednoduše, peelingem. Buď si jej koupíte někde v drogerii nebo můžete využít i domácí peeling. Do dlaně si dáte jakýkoliv olej, olivový, slunečnicový, mandlový či kokosový, do něj si namačkáte trošičku citrónu nebo pomeranče, a můžete přidat čajovou lžičku třtinového cukru nebo kávy.

Vše zamícháte a na navlhčenou pleť si tuto emulzi nanesete a jemnými krouživými pohyby zhruba minutu masírujete. Pak vše opláchnete a nanesete si na pleť krém. Tento peeling na obličej si můžete udělat jednou za 7 až 10 dní.

Peelingem a hydratací celého těla si pokožku skvěle připravíte na dovolenou, kdy se budete opalovat a vystavovat kůži slunečním paprskům.
Vlasta Libotovská, kosmetička

A na celé tělo, protože si budeme opalovat celou pokožku, bych doporučovala peeling, kdy si koupíte zakysanou smetanu, do ní si dáte pět lžiček soli, stoupnete si do sprchy nebo do vany, osprchujete se, abyste měli navlhčenou pokožku, a připravenou směsí se od palců u nohou až ke krku masírujete.

Potom se opláchnete a na kůži si nanesete tělové mléko. Takže si pokožku skvěle připravíte na dovolenou. Peeling a hydratace celého těla.

Celý rozhovor Lady Klokočníkové s kosmetičkou Vlastou Libotovskou si můžete poslechnout v našem audioarchivu.

Spustit audio

Související