Podle záchranářů a hasičů máme za sebou jednu z nejklidnějších silvestrovských nocí v Ústeckém kraji

1. leden 2024 10:47

Během uplynulé silvestrovské noci záchranáři ošetřili méně vážných úrazů od zábavní pyrotechniky než v minulých letech. Jako poměrně klidnou označují noc hasiči a policie.

Zdravotnická záchranná služba má za sebou desítky výjezdů, ale k úrazům od zábavní pyrotechniky to bylo jen třikrát. Pro srovnání, před rokem se zranilo 12 lidí. Podle mluvčího krajské záchranky Prokopa Voleníka jde o dvě středně těžká zranění a jeden vážný případ, kdy se nezletilý člověk zranil nejen na rukách, ale i v obličeji.

Dále pak záchranáři ošetřili zhruba 20 lidí. Šlo o situace spojené s alkoholem, ať už třeba kvůli upadnutí nebo z nějaké potyčky. Prokop Voleník tento přelom roku hodnotí jako velmi klidný.

Jaká byla silvestrovská noc z pohledu hasičů a policie? Požárů od zábavní pyrotechniky bylo letos o 8 více než před rokem, celkem 36 případů. Mluvčí krajských hasičů Lukáš Marvan informoval, že hořely hlavně kontejnery nebo odpad, vzplála také zábavní pyrotechnika v zaparkovaném autě. Takových případů s průběhem noci přibývalo a nejvíc jich bylo od jedné do osmé hodiny ráno. Kromě toho také krátce před pátou hodinou hasiči vyjeli k požáru dílny v rodinném domě v Roudníkách na Ústecku a do hodiny ho lokalizovali.

Z pohledu policie se do jedné hodiny po půlnoci nic vážnějšího nestalo.

Spustit audio