-
Nadýchaný jako obláček, který osloví i chlapy. To je pařížský květák od Miroslavy Jäschkeové
Květák marinovaný v citronovo-petrželovém oleji, obalený v nadýchaném sněhovém těstíčku a dozlatova usmažený je mnohem lepší než květák klasicky obalený ve strouhance.
-
Lesní zázrak aneb chlupaté knedlíky s houbami a se slaninou od Vladislavy Bujnové
Dokonale kypré chlupaté knedlíky krásně kloužou do krku a čekají, až si dáte další a další. Slanina s cibulkou a houby z lesa chutě krásně vyvažují.
-
Smetanově rybí salát zvaný „domeček“ od Vladislava Chaloupka je něžné a roky vylaďované dílo
Vladislav Chaloupek připravil unikátní rybí dílo. V jemňounké, až smetanově rybí konzistenci se mísí sladké, slané i kyselé chutě. Klasická kyselost tady ale nedominuje.
-
Krokety s houbami a kysaným zelím od Márii Křižkové se smaží na másle. Jsou krásně křupavé
Krokety plněné houbami a se zelím jsou vlastně smažené palačinky. Houby v kombinaci se zelím dodají pokrmu téměř masovou chuť. Hodí se jako chuťovka nebo hlavbní jídlo.
-
Delikátní gulášek podle receptu ze 17. století, to je krkonošské srnčí ragú od Josefa Kopeckého
Spousta malých věcí a dokonalá chuť. To je podstata ragú, které připravil Josef Kopecký z Malé Úpy. Tohle srnčí má ty správné grády. Podáváme s krkonošskými sejkorami.
-
Jiřinčiny koláčky bez kynutí s jablečnou náplní od Marie Široké jsou geniálně jednoduché
Malé koláčky bohatě plněné jablečnou náplní jsou z kynutého těsta, které se ovšem nenechává kynout.
-
Kapr po rybářsku podle Elišky Plškové je jak máslíčko a bez bahenní příchutě
Takhle připraveného kapra si oblíbí i ti, kdo ryby zrovna nemusí. Eliška Plšková z Trutnova nás receptem nadchla. Se zeleninou a kořením vynikne kapří chuť.
-
Luxusní a přitom jednoduché Míša řezy od Marie Janošové jsou lehké, nadýchané a bez mouky
Dezert, který zná snad každý, ale málokdo ho dělá bez mouky. Příprava je rychlá a připomínat může oblíbený kinder řez. Až si je uděláte, jen se po nich zapráší.
-
Tvarohové taštičky plněné mletým masem od Rudolfa Cibulky jsou gastronomickým snem
Bramborové těsto, špenát, osmažená cibulka. Co je lepšího v české kuchyni? Tvaroh bramborové těsto zjemňuje, dodá tradičnímu jídlu zase trochu jinou chuť.
-
Marinované kuře s červenou omáčkou podle Margity Čonkové povýší chuť drůbeže na zvěřinu nebo žebírka
Maso naložené ve speciální marinádě ztratí fádnost mdlé kuřecí chuti. Připomínat vám může spíš zvěřinu nebo žebírka.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »