Po inspekci životního prostředí nařídil omezení skládky Celio i Ústecký kraj

16. srpen 2021 14:33

Krajský úřad Ústeckého kraje rozhodl o opatřeních ke snížení rizika vzniku požáru na skládce Celio u Litvínova na Mostecku. Provoz skládky minulý týden nařídila omezit Česká inspekce životního prostředí.

Inspektoři ČIŽP našli na skládce při namátkové kontrole sudy s nebezpečným styrenem, který je vysoce hořlavý. Firma teď má zmírnit riziko možného požáru na skládce komunálního odpadu, která je v těsné blízkosti skládky nebezpečného odpadu.

„Součástí rozhodnutí o omezení provozu skládky komunálního odpadu v zařízení Skládkový komplex CELIO, a. s., jsou podmínky vedoucí ke snížení rizika vzniku požáru, jimiž je uloženo mimo jiné snížení aktivní plochy skládky, omezení ukládání odpadu do skládky výhradně na konkrétně vymezenou plochu a nařízení denního překryvu uložených odpadů inertním materiálem,“ uvedl mluvčí Ústeckého kraje Martin Volf.

Případem se kromě České inspekce životního prostředí zabývá také policie. Společnost Purum Kraft, která skládku provozuje, se zatím k nálezu nebezpečného odpadu nevyjádřila.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio

Související