Pěkné počasí a zmírnění vládních opatření přilákalo desítky lidí k jezeru Matylda v Mostě

12. duben 2020 10:34

Už několik dnů můžou lidé využívat veřejná sportoviště. Nemusí si přitom zakrývat ústa a nos rouškou. Řada dalších omezení kvůli možnosti šíření koronaviru ale stále platí. Lidé např. musejí dodržovat dvoumetrovou vzdálenost a kromě rodiných příslušníků se smějí pohybovat maximálně ve dvojicích. Pěkného počasí využívají příznivci kolečkových bruslí a cyklisté k vyjížďce kolem jezera Matylda v Mostě.

V sobotu jste mohli potkat u jezera Matylda několik desítek, možná i stovek lidí, kteří jezdili na kolech, na kolečkových bruslích, procházeli se. Někteří z nich měli roušky, někteří ne.

„Ze začátku to šlo, ale postupem času je to takový skličující, že má člověk pocit beznaděje a že to je moc dlouhé,“ popsala Petra z Chomutova pocity, které cítí, když musí spolu s rodinou trávit čas jen doma. Právě proto přivítala zmírnění vládní opatření, která povolují vyrazit do přírody a do venkovních sportovních areálů.     

„Strážníci se zaměřují hlavně na to, jestli tady nedochází k nějakému většímu seskupování, třeba že by lidé grilovali, popíjeli alkoholické nápoje apod. V případě, že ty rodiny dodržují odstup, podle toho vládního nařízení roušky mít nemusí,“ vysvětluje tisková mluvčí Městské policie v Mostě Veronika Loucká, v jakém případě by lidé porušili podmínky nařízené vládou.

autor: Jan Beneš
Spustit audio