Pažitka a medvědí česnek: Jak prospívají lidskému organismu?
Také si rádi pochutnáváte na tvarohu s pažitkou či s medvědím česnekem? Potom vězte, že tím ohromně prospíváte svému tělu.
„Vždycky, když půjdete do krámu pro vitamíny, je lepší sáhnout po té pažitce – je v ní totiž neuvěřitelné množství vitamínů...“ upozorňuje bylinkářka Dana Stříbrná.
Pokud tedy podle ní sníme denně lžičku pažitky v jakémkoliv pokrmu, máme vystaráno. Nejen že je nejzdravější, ale také se dá velmi jednoduše pěstovat.
Zdravý je také medvědí česnek, který je stravitelnější alternativou k tomu klasickému. Má nejen výborný vliv na trávení, ale také čistí střeva od parazitů a pomáhá proti žaludečním vředům. Funguje také při nachlazení – nejlépe v syrovém stavu.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka