Páteční noc můžete strávit v muzeu a nebo v kostelech

1. červen 2012

Do nočního Muzea města Ústí nad Labem se můžete vypravit v noci z pátku na sobotu - i se svými dětmi. Také se můžete podívat do některých ústeckých kostelů, kde na vás čeká zajímavý program.

Muzeum oživí jeho zaměstnanci v prvorepublikovém oblečení, kteří budou zájemce provádět. Zavedou návštěvníky do zákulisí muzea – k vidění výjimečně budou různé dílny, z depozitářů bude otevřen depozitář knihovny , ve kterém se nachází na šedesát tisíc starých svazků. Pro děti budou připraveny hry v prvorepublikovém stylu – mohou si zahrát kuličky, vyzkoušet jojo nebo zkusit vystřihování panenek.

Muzeum bude otevřeno od 18 hod. do půlnoci. Kdo bude chtít, může se z muzea vypravit i do některého ze čtyř ústeckých kostelů, které se přihlásily k "Noci kostelů".

Jde o kostel Nanebevzetí panny Marie, takzvaný Červený kostel, Modlitebnu Církve adventistů sedmého dne u Městských sadů a sborový dům evangelíků v Bratislavské ulici. Pro návštěvníky tam jsou připraveny koncerty nebo reprodukovaná dobová hudba, prohlídky i seznámení s činností církví.

autor: hau
Spustit audio