Park Tomáše Gariggua Masaryka v Lounech čekají rozsáhlé změny

12. říjen 2017

Rodiče s dětmi, lidi na procházce nebo třeba běžci. Ti a mnozí další využívají park Tomáše Gariggua Masaryka v Lounech. I v těchto dnech je tam můžete potkat. Velmi brzy tam ale vedle nich budou také dělníci. Začne totiž plánovaná rozsáhlá obnova parku.

„Už dlouho se tady nic nezměnilo, a když jsem viděla ten projekt, tak to vypadalo moc hezky – dětská hřiště, prolízačky, dřevěné prvky – už se na to těším, už aby to bylo,“ myslí si Michala Polanecká, která do parku často chodí s dětmi.

Park Tomáše Gariggua Masaryka se nachází zhruba 300 metrů vzdušnou čarou od centra města. Jde o největší lounský park.

„Jde o revitalizaci parku,“ přibližuje Tereza Havlínová, která má celou rekonstrukci na starosti. „Na základě dendrologického posudku, který jsme si nechali udělat, se bude kácet jen to nejnutnější, a samozřejmě přijde i adekvátní náhradní výsadba,“ dodává.

O postupu prací v parku i o dočasných omezeních bude lounská radnice občany informovat. „V parku se budou opravovat cesty, přibydou tam nové lavičky a koše, pro sportovce město nechá dostavět v parku fitness prvky. Bude tu i naučná stezka a budeme na stromy instalovat budky pro ptáky,“ uzavírá výčet změn Tereza Havlínová.

Náklady na revitalizaci parku a další změny by měly být zhruba 5 milionů korun.

autor: Lucie Valášková
Spustit audio