Ovocné knedlíky z kuskusu a vloček
V pátečním Apetýtu jsme se tentokrát zaměřili na knedlíky, na jejich lehčí variantu – základem bude kuskus. Je to tvrdozrnná pšenice zpracovaná na droboučké kuličky.
Kuskus je velmi výživný, obsahuje vlákninu, bílkoviny, vitamíny skupiny B nebo také vápník a železo. Jeho výhodou je i to, že zasytí, a přitom je lehký.
Co potřebujete?
- 120 g celozrnného kuskusu
- 130 g jemných ovesných vloček
- 3 vejce
- jahody
- trošku cukru nebo med
- sůl
Postup:
- Kuskus zalijeme vroucí vodou.
- Jakmile se voda vsákne, smícháme kuskus s mletými vločkami, vejci a také s troškou cukru (nebo lžičkou medu).
- Z těsta pak vytvoříme placičky, do kterých vkládáme očištěné jahody, meruňky či švestky.
- Připravené knedlíky uvaříme v osolené vodě.
- Hotové knedlíky můžeme podávat různě, podle chuti a zvyku – třeba s oslazeným tvarohem nebo s mákem a máslem.
Související
-
Nepečený makový cheesecake
V Apetýtu pro vás vybíráme ze sladkých receptů. Dnes se zaměříme na nepečený cheesecake.
-
Rýžový nákyp se švestkami
Sladká jídla jako hlavní chod buď milujete, nebo nenávidíte. Asi není nic mezi tím. Každopádně pro vás dnes jedno takové jídlo máme, snad si ho zamilujete!
-
Medové karamelky
Začátek nového týdne si v Apetýtu osladíme. Vyrobíme si domácí medové karamelky – dobrůtku, na které si smlsnou velcí i malí.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.