Opravy zkomplikují pohyb pacientů po centrálním příjmu v ústecké nemocnici

5. listopad 2014

Výměna lin a automatických dveří - to je důvod, proč možná budou pacienti na centrálním příjmu v nemocnici v Ústí nad Labem trochu bloudit. Práce potrvají až do 19. listopadu. Přístup pacientů a návštěvníků centrálního příjmu se tak bude měnit dle toho, jak budou práce pokračovat.

Aby při návštěvě nikdo nebloudil, bude cesta k centrálnímu příjmu značena cedulemi. Kudy se tedy nyní na centrální příjem, rentgen nebo ultrazvuk dostat? Při své cestě mějte především na paměti, že do neděle 9. listopadu bude uzavřen přístup z garáží i schody z atria. Přístup je veden vchodem vedle hlavního vstupu - tzv. žlutou chodbou. Po určitou dobu bude v atriu fungovat jen jedna přepážka, a to pro příjem pacientů a zároveň jako pokladna.

A jaká bude situace v příštím týdnu? Od pondělí do čtvrtka bude vchod z garáží už otevřený - stejně jako spojovací schody v atriu. Na omezení narazíte na přístupu k ambulancím, rentgenu a ultrazvuku. Tam se dostanete přes čekárnu centrálního příjmu.

Třetí etapa prací bude potom nejdelší, zároveň by se ale měl objem prací postupně zmenšovat. Přístup k rentgenu a ultrazvukům bude buď vstupem přes atrium nebo tamní spojovací schody. Pacienti na invalidních vozících a na lůžkách budou mít volnou cestu přes žlutou chodbu.

autor: hau
Spustit audio