Opravy na fotbalovém hřišti v ústeckých Neštěmicích zdržely peníze i nezájem stavebních firem

13. červenec 2018 14:05

Opravy zázemí fotbalistů na hřišti v ústeckých Neštěmicích se protahují. Původně je chtěly Městské služby stihnout do června, kdy klub slavil 100 let od svého založení. Práce ale pozdržel nezájem stavebních firem i nedostatek peněz.

Celkem mají na opravy Městské služby 7,5 milionu korun. Něco už je hotové – například projektová dokumentace na opravy chodníku, budovy a závlahy. Opravený je ale zatím jen vstup na stadion.

Ředitelka Městských služeb Martina Žirovnická původně předpokládala, že by se letos opravily šatny a sociální zařízení na hřišti a později i to ostatní, nakonec ale plán přehodnotila.

Požádala město o další peníze – podle projektu by totiž všechno mohlo stát 6,7 milionu korun. Letos by ráda viděla kolem stadionu nové oplocení, hlavně vyšší, aby balóny nelétaly za něj, v dalším roce by pak mohly přijít na řadu opravy šaten a sociálního zařízení a potom i to, co není možná až tak vidět – rekonstrukce vzduchotechniky, elektroinstalace, fasády a kanalizace.

Ředitelka Městských služeb by chtěla veřejnou zakázku vypsat ještě během prázdnin – doufá, že nedopadne jako ta minulá na jaře, kdy se žádná firma nepřihlásila. Zřejmě mají podle ředitelky hodně práce.

Spustit audio

Související