Fotbalisté z ústeckých Neštěmic se mohou radovat – budou mít nové zázemí

27. únor 2018

Pro všechny fotbalové fanoušky z Ústecka máme dobrou zprávu – městské služby Ústí nad Labem opraví fotbalistům v Neštěmicích zázemí na stadionu. Zatím se sice jen připravuje projekt, to nejdůležitější by ale mělo být hotové do června, kdy chce klub oslavit 100 let od svého založení.

Kompletní rekonstrukci potřebují především šatny, které připomínají socialistickou éru nejen vybavením, ale i stavem. Je nutné vyměnit i sprchy, záchody apod. V rámci oprav by měla být vyměněná i okna v zadní části budovy, vepředu už plastová okna jsou.

Uvažuje se i o nové hydroizolaci v zadní části budovy a dělníci by měli opravit také místní poškození fasády ve spodní části. Zda k těmto opravám dojde ještě není jisté – záleží na tom, kolik vše bude stát. Město má totiž na tuto budovu, a také na opravy zázemí na zimním stadionu, v rozpočtu dohromady 5 milionů korun.

Fotbalisté v Neštěmicích se dočkají rekonstrukce zázemí na stadionu

Martina Žirovnická, která je vedením Městských služeb pověřená, doufá, že aspoň hlavní opravy kabin budou hotové do června, aby oslavy 100 let založení klubu mohly proběhnout v důstojném prostředí.

Ani po plánovaných opravách ještě nebude neštěmický stadion opravený kompletně – stále tam bude například asfaltový chodník plný boulí, děr a prasklin. Také stupňovitá tribuna z betonu a cihel není příliš v pořádku – i s těmito opravami prý ale městské služby do budoucna počítají.

Během letošního roku chce nechat Martina Žirovnická připravit projekt na opravu, nebo přestavbu tribuny, případně i na pokládku umělého trávníku.

autor: hau
Spustit audio