Okresní soud v Teplicích se bude opět zabývat případem rvačky na koupališti v Dubí

7. prosinec 2023 14:30

Pět let starý incident z koupaliště v Dubí na Teplicku se vrací k okresnímu soudu. Ústecký krajský soud vyhověl odvolání státního zastupitelství a tří obžalovaných a původní rozsudek zrušil.

7. srpna roku 2018 na koupališti v Dubí při potyčce napadlo podle obžaloby několik lidí mladého muže, který se vložil do sporu dvou žen v brouzdališti. Mladík pak se středně těžkým zraněním skončil v nemocnici.

Okresní soud v roce 2021 poslal dva muže za úmyslné ublížení na zdraví a výtržnictví na rok do vězení, další dostali podmínku. Obžalovaní se odvolali. Stejně jako státní zastupitelství.

Teplický soud musí podle rozhodnutí odvolacího soudu doplnit dokazování především o výslech některých svědků a provést znovu tzv. rekognici neboli ztotožnění pachatelů činu, a to na základě fotografií, nebo přímo na místě.

Podle státní zástupkyně Kateřiny Veselé odvolací soud vyhověl státnímu zastupitelství v tom, že je potřeba dokazování doplnit a znovu se věnovat právní kvalifikaci – tedy pokusu zločinu těžkého ublížení na zdraví a rasové pohnutce, uvedla státní zástupkyně.

Spustit audio

Související