Okolí podchodu u Západního nádraží v Ústí nad Labem se začíná měnit k lepšímu

10. září 2020 14:00

Prostředí kolem nevábně vyhlížejícího podchodu u Západního nádraží v Ústí nad Labem se začíná měnit. Zmizely například nálety a 150 metrů dlouhý podchod bude v budoucnu sloužit i jako příchod k jednotlivým nástupištím. První změny chtějí železničáři udělat ještě letos. Řádění vandalů má zabránit například kamerový systém.

Podchod u Západního nádraží v Ústí nad Labem před úpravami
Podchod u Západního nádraží v Ústí nad Labem po úpravách

Podle Marka Illiaše ze Správy železnic se má zhruba 150 metrů dlouhý podchod u ústeckého Západního nádraží dočkat do konce roku dalších změn.

„Připravujme jeho vyčištění a také vymalování. Opraveno bude i osvětlení podjezdu, který bude osazen kamerovým systémem. Tyto práce budou dokončeny do konce letošního roku. Město by následně mělo provést opravu příjezdové komunikace,“ vyjmenovává Marek Eliáš.

Podchod by měl být v budoucnu také jedním z důležitých míst nové cyklostezky z centra města k jezeru Milada.

„Co nejsnazší cestou a nejrychleji to zprovoznit a udělat tady podél Bíliny cyklostezku na Miladu, aby tu byla udělaná doprava pro rodiny s dětmi, protože Milada se stále více rozvíjí a je to prostě rekreační a sportovní středobod města a přilehlého okolí,“ říká k tomu cyklokoordinátor města Ústí nad Labem Jan Vácha

V dalších letech pak čeká podchod pravděpodobně i nové využití také v souvislosti s chystanou vysokorychlostní železnicí a její zastávkou, která by měla stát zhruba v místech Západního nádraží.

 

autor: Jan Bachorík
Spustit audio