Od devadesátých let v Ústeckém kraji výrazně ubylo nezaměstnaných

30. leden 2012

Nezaměstnanost v Ústeckém kraji je dlouhodobě jedna z nejvyšších - sedmnáct let za sebou byl kraj dokonce na prvním místě v republice. Jak se proměňovala nezaměstnanost od devadesátých let, to zajímalo redaktorku Českého rozhlasu Sever Gabrielu Hauptvogelovou.

„Jak Ústecký kraj, tak i okres Most dosahoval nejvyšší míry nezaměstnanosti trvale po čtrnáct let od března roku 1996 do listopadu 2009... Nejlepší je situace v okrese Litoměřice, kde je míra nezaměstnanosti dosahuje těsně nad deset procent. V roce 1993 měl nejvyšší míru nezaměstnanosti a zároveň nejvyšší nezaměstnanost v České republice okres Louny a také okres Litoměřice...“ říká ředitel krajské pobočky Českého statistického úřadu Roman Bechtold a pokračuje: „Od roku 1993 došlo k poklesu v počtu nezaměstnaných v Ústeckém kraji o dvacet čtyři procent, zatím co v České republice ten pokles dělá jen přibližně šest procent.“

O dlouhodobých trendech nezaměstnanosti v Ústeckém kraji si s ředitelem krajské pobočky Českého statistického úřadu Romanem Bechtoldem povídala Gabriela Hauptvogelová.

autor: hau
Spustit audio