Od 12. října jsou zavřená kulturní zařízení a omezená výuka na druhém stupni základních škol

12. říjen 2020 11:05

Od pondělí 12. října platí další zpřísněná opatření proti šíření koronaviru. Zavřená jsou kulturní zařízení kromě knihoven. Vláda také zastavila sportovní soutěže a nařídila distanční výuku na vysokých, vyšších a středních školách s výjimkou praxe.

Na druhém stupni základních škol vláda nařídila výuku jen pro polovinu žáků ve škole – polovina se má učit na dálku. Po týdnu se pak mají tyto skupiny vystřídat.

Například v Teplicích podle náměstka primátora Jiřího Štábla z hnutí ANO většina škol rozdělila i kantorské týmy: „Tak, aby byly schopny prostřednictvím některých kantorů schopny zajistit distanční výuku a prostřednictvím těch dalších výuku ve školách.“

Přístup škol v Ústí nad Labem popsal náměstek primátora Michal Ševcovic za hnutí PRO Zdraví a Sport: „Většinou se jedná o dělení po ročnících. Uvedu příklad: šesté a sedmé ročníky jeden týden, osmé a deváté druhý týden.“

Opatření trvá do 25. října – poslední říjnový týden budou mít žáci prázdniny, které prodloužil ministr školství Robert Plaga za ANO.

Spustit audio

Související