Očkovací centrum v Děčíně se kvůli velkému zájmu o vakcínu přesunulo do prostor budovy ČVUT

8. prosinec 2021 13:18

Pro vakcínu proti koronaviru si lidé v Děčíně opět musí chodit do budovy ČVUT. Z areálu nemocnice se zdravotníci přesunuli na malý sál budovy v Pohraniční ulici. Opět tam funguje i parkoviště pro klienty centra. 8. a 9. prosince je také v provozu autobus, který zájemce o vakcínu odveze od spodní vrátnice nemocnice až před budovu ČVUT.

Zdravotníci od 8. prosince opět působí v budově ČVUT, tentokrát na malém sále.

„V menších prostorech sice, ale stále daleko lépe vyhovujících než v nemocnici. Tam je to místo malé a zájem je veliký – denně tu budeme moci obsloužit podle mě tak 400 až 450 lidí za den,“ shrnuje hlavní sestra Danuše Tomášková.

Do vyprázdněných prostor budovy E děčínské nemocnice se teď přestěhuje očkovací centrum pro děti od 12 do 15 let.

Očkování jde v budově univerzity velmi rychle, za čtvrt hodiny zvládnou zdravotníci obsloužit až 10 lidí.

„Těch lidí už bylo hodně, před závorou už kolem 3 000,“ vysvětluje stěhování očkovacího týmu do větších prostor ředitel nemocnice Michal Hanauer, který se tentokrát zhostil také role očkujícího lékaře.

„Co je pozitivní je to, že tlak na ta covidová lůžka trochu klesá, takže doufáme, že bychom se koncem prosince mohli dostat do nějakého stabilnějšího stavu,“ shrnul ještě vytížení covidového oddělení v děčínské nemocnici.

Přestěhování očkovacího centra sebou přineslo i další změnu. Aplikovat se tu už nebudou jednorázové vakcíny od firmy Jansen.

„Ten zájem o tuhle vakcínu hodně poklesl – v pondělí přišlo jen 17 lidí za 4 hodiny,“ dodává na vysvětlenou hlavní sestra.

Očkovací centrum v budově ČVUT je otevřené denně od 8 do 16 hodin, zavřené bude jen o vánočních svátcích a na Nový rok.

Spustit audio

Související