O víkendu se bude v Krušných horách lyžovat na novém sněhu

11. leden 2019

Příval sněhu, který v minulých dnes potrápil řidiče v Krušných horách, naopak potěšil vlekaře. O víkendu by se mělo lyžovat ve všech zimních areálech v Ústeckém kraji. 

Na teplickém Bouřňáku se dnes otevírá celé středisko. Podle provozovatelů jsou sjezdovky ve výborném stavu. Upozorňují ale, že v provozu bude pouze parkoviště a pokladna v Mikulově, na Nové město byl ještě ve čtvrtek kvůli sněhu problém vyjet.

Lyžuje se i na ústecké Telnici, kde od soboty pojede sedačková lanovka a v otevřená bude i Cvičná louka.

V provozu je vlek Poma na Klínech na Mostecku. Dobré lyžařské podmínky jsou i v největším ski areálu v Krušných horách na Klínovci: v provozu jsou tři lanovky, upravených je celkem 20 kilometrů sjezdovek.

V Českém Jiřetíně měli sice celý čtvrtek zavřeno kvůli výpadku elektřiny, na víkend ale zprovozní většinu areálu.

Horní Mísečky pro běžkaře

Které trasy budou upravené pro běžkaře, to zatím není jasné. Poslední dva dny na horách sněžilo a foukal vítr, takže stopy se nedaly vůbec upravovat. Členové sdružení Krušnohorská Bílá stopa ale na svém webu slibují, že rolby vyjedou, jen co to počasí dovolí.

Do víkendu se prý budou snažit všechno zvládnout, včetně úklidu odstavných ploch. Zatím je k dispozici 15 kilometrů běžeckých stop u Lesné na Mostecku.

autor: tsch
Spustit audio