O víkendu budou otevřené skiareály v Krušných horách a upravené budou i běžkařské trasy

6. leden 2017

Víc než půl metru sněhu napadalo v Krušných horách. K nelibosti řidičů a silničářů, zato ale k radosti lyžařů. Kam se mohou o víkendu vypravit lyžovat?

Klínovec hlásí 80 až 120 centimetrů sněhu. Pro lyžaře je připraveno skoro 10 kilometrů sjezdovek, dnes ještě vlekaři zasněžují tratě Slalomák, U Zabitýho a Turistickou, ale o víkendu už budou i tyto sjezdovky v plném provozu.

Na Klínech leží až 40 centimetrů technického sněhu, připadlo cca 30 centimetrů prašanu. Funguje jen vlek na sjezdovce Poma, u Centrální sjezdovky zbývá dosněžit dojezd, bude otevřená až po víkendu.
Na Bouřňáku budou o víkendu v provozu sjezdovky Údoličko a Mikeska + Slalomáky 3 a 4. Doporučujeme ale vzít si na ně starší lyže ‒ přesto, že napadlo přes půl metru sněhu, je po zmáčknutí rolbou sněhová vrstva pouze zhruba 20centimetrová.

Na Zadní Telnici budou v provozu sjezdovky Meva, Turistická, Macháček-Nová.

Radost uděláme i běžkařům…

Ústecký kraj dal spolku „Krušnohorská bílá stopa“ peníze na úpravu běžkařských tratí a zařadil je tak mezi „rodinné stříbro“ kraje. Ke Krušnohorské magistrále se přidal i úsek Telnice-Adolfov a nově budou upraveny i trati u Petrovic.

V Krkonoších se už pilně běžkaří. Krásného počasí využily tisíce turistů

„Některé úseky už jsme upravovali ze čtvrtka na pátek, o víkendu ale budou připravena všechna střediska ‒ jak Klíny, Dlouhá Louka, Telnice, Petrovice i Lesná,“ vypočítává předseda Krušnohorské bílé stopy Antonín Herzán.


Běžecké stopy v okolí Moldavy na Teplicku začne obec upravovat až v pátek večer nebo v sobotu ráno. Proto prosí běžkaře o schovívavost.

Běžkaře ale jistě potěší novinka, kterou pro ně Moldava připravila. „Vedle klasického propojení německých tratí přes Moldavu máme připravenou i variantu propojení Horní Moldavy s Novým Městem po lesní trase v nadmořské výšce téměř 900 metrů, která slibuje dostatek sněhu. Tato trasa zavede běžkaře na Krušnohorskou bílou stopu,“ prozradila nezávislá místostarostka Eva Kardová.

autor: hau
Spustit audio