Novým ředitelem ústeckého dopravního podniku bude od června Milan Žaloudek

25. květen 2012

Milan Žaloudek - to bude od června nový ředitel Dopravního podniku města Ústí nad Labem. Uspěl mezi dalšími šesti uchazeči a radní ho na doporučení výběrové komise jmenovali. Ústecký deník přitom v posledních dnech spekuloval právě o Milanu Žaloudkovi s tím, že nemá potřebnou kvalifikaci. Jak to tedy je?

Milan Žaloudek je z Prahy, má padesát pět let, absolvoval vysokou školu zemědělskou, pracoval v opravnách ČSAO Čáslav, v posledních letech v pojišťovně jako likvidátor a také měl na starosti registraci vozidel.

Podle předsedy představenstva Dopravního podniku města Ústí nad Labem Jakuba Zavorala (TOP09) podmínku nejméně dvouleté praxe v oboru dopravy splnil. Komise totiž nejdřív z výběrového řízení vyřadila ty, kteří nějakou podmínku nesplňovali.

Ve výběrové komisi seděli: Jakub Zavoral, člen představenstva Vladimír Novák, Martin Ohňaník z ČSOB - banky financující DPmÚL, Jiří Čarský - zástupce dopravní fakulty ČVUT, Tomáš Pelikán a ředitel Dopravního podniku města Pardubic. Vůbec poprvé byl u výběrového řízení nezávislý pozorovatel z iniciativy Stop tunelům David Daduč. Vše podle něj proběhlo v pořádku.

Nový ředitel by měl najít zhruba deset milionů korun na úsporách, dokončit započatý proces nákupu nových trolejbusů a autobusů a zvážit, zda bude Dopravní podnik i nadále řešit reklamu a odtahy přes cizí firmu nebo zda to bude dělat sám.

Milan Žaloudek bude mít tříměsíční zkušební dobu, během které sice všechno nevyřeší, představenstvo si ale může udělat obrázek o tom, jestli komise vybrala správně nebo ne.

autor: hau
Spustit audio