Nově zvolený prezident Petr Pavel je na návštěvě Ústeckého kraje, jeho cesta začala ve Šluknovském výběžku

23. únor 2023 15:22

Zvolený prezident Petr Pavel je 23. února na návštěvě Ústeckého kraje. Jeho cesta začala ve Šluknově, kde se setkal se starosty. Navštívil také Mikulášovice a Českou Kamenici.

Petra Pavla před zámkem ve Šluknově přivítali žáci tamní střední lesnické školy. Budoucí prezident se na zámku setkal se starosty ze Šluknovského výběžku, se kterými diskutoval o problémech v regionu. Absolvoval také prohlídku dílen nožířské firmy Mikov v Mikulášovicích a zhruba v půl dvanácté pak dorazil do České Kamenice, kde na něj čekalo zpola zaplněné náměstí lidmi.

Po setkání s vedením města se ho lidé mohli ptát na různé otázky – zajímalo je například, co si myslí o plánovaném zvýšení věku pro odchod do důchodu nebo o ekologických zátěžích Ústeckého kraje.

Velký potlesk od lidí na českokamenickém náměstí sklidil za to, že pochválil jejich region s tím, že se mu tam dobře jezdí na motorce.

Po návštěvě České Kamenice zamířil Petr Pavel do Ústí nad Labem, konkrétně na základní školu v Mojžíři, která je specifická tím, že do ní chodí hodně dětí ze sociálně znevýhodněných rodin.

Kolem 15. hodiny má budoucí prezident na programu setkání s vedením Ústeckého kraje na krajském úřadě, o hodinu později pak s rektorem a studenty Univerzity Jana Evangelisty Purkyně. V 17:45 zakončí svoji návštěvu setkáním s veřejností v aule univerzity.

Spustit audio

Související