Dýňová pomazánka
Pro tento případ – dýně = hokaido. Známe ale i dýni máslovou, špagetovou, muškátovou a velkoplodou…
Ingredience
- 1 menší dýně
- 100-150 g měkkého tvarohu
- tymián
- sůl
- olivový olej
Postup:
- Dýni rozkrojíme, vydlabeme semínka a nakrájíme na klínky o průměru cca 1 cm.
- Klínky rozložíme na pečicí papír na plechu, osolíme, přidáme trošku sušeného tymiánu a pokapeme olivovým olejem.
- V ostřejší troubě upečeme do měkka – trvá to asi půl hodiny.
- Mírně zchladlou dýni dobře rozmačkáme, vmícháme tvaroh, podle chuti ještě dosolíme a podáváme – s kouskem pečiva nebo se slanými sušenkami.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.