Dýňová pomazánka

Pro tento případ – dýně = hokaido. Známe ale i dýni máslovou, špagetovou, muškátovou a velkoplodou…

Ingredience
  • 1 menší dýně
  • 100-150 g měkkého tvarohu
  • tymián
  • sůl
  • olivový olej

Postup:

  1. Dýni rozkrojíme, vydlabeme semínka a nakrájíme na klínky o průměru cca 1 cm.
  2. Klínky rozložíme na pečicí papír na plechu, osolíme, přidáme trošku sušeného tymiánu a pokapeme olivovým olejem.
  3. V ostřejší troubě upečeme do měkka – trvá to asi půl hodiny.
  4. Mírně zchladlou dýni dobře rozmačkáme, vmícháme tvaroh, podle chuti ještě dosolíme a podáváme – s kouskem pečiva nebo se slanými sušenkami.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.